![]() |
İncir Reçeli
İncir reçeli
Piştiği mutfaklarda hoş kokusuyla hemen hissedilen incir reçelinin yapımı biraz emek ister.Başlıbaşına bir tatlı niyetine de yenilebildiğinden mutfakların kuytu köşelerinde saklanan reçeller arasında özel bir yeri vardır. İncir reçeli KAÇ KİŞİLİK: HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk PİŞME SÜRESİ: 45 dk Malzemeler: 500 gr incir 500 gr tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 3-4 diş karanfil Hazırlanışı: 1 İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. 2 Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını |
Cevap : İncir Reçeli
İncir reçelini çok severim.
Hatta ufak bir kaseye koyup üzerne ceviz ve kaymak ekleyip yiyince tadına doyum olmuyor :)) Teşekkürler Şengül Ablacım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.