![]() |
5 Dakikada Gerçek Aşkın Ne Olduğunu Anlayın !!!
AŞK.Her yerde sürekli duyduğumuz bu kelimede neyin nesi.Neyi ifade ediyor yada neyi anlatmaya çalışıyor insanlara.
Ben biliyorum ne olduÄŸunu…Durun da size anlatayım; Hayatınızın her köşesinde sevdiÄŸimiz yada sevdiÄŸimizi sandığımız insanlara rastlamışızdır.Gerçekten aÅŸk olmayan aÅŸklar, yürümeyi öğrendikten bir zaman sonra baÅŸlar .Lisenin bitimini kadar devam eder. Küçük yaÅŸlarda insanlar genellikle kendinden büyüklere aşık olurlar.Onların o kadar çok ilgisini çeker ki o kiÅŸi, ona büyük bir ilgiyle bakarlar.İçlerinde garip bir his.Ve hemen kendi kendilerine bir muhabbete koyulurlar. - Yoksa aşık mı oldum. - Evet galiba öyle. - Ben ona sırılsıklam aşığım.Of Allah’ım! Aslında bunlar aÅŸk falan deÄŸildir.Sadece kiÅŸiye karşı uyanan hayranlık duygusudur.O halde gerçek aÅŸk nedir? Gerçek AÅŸk karşındaki kiÅŸiyi tüm özellikleri ile kabul etmektir.Onu sırf o olduÄŸu için beÄŸenmektir.Üzerinde şık kıyafetler olduÄŸu için deÄŸil.Ya da popüler olduÄŸu için deÄŸil. Lise de çıkan bir çifti düşünün.Bir yemeÄŸe gidecekler ve hazırlanıyorlar.Zaten meselede bu ya.Neden hazırlanıyorlar.Halbuki seni olduÄŸun gibi kabul eden biriyle yemeÄŸe çıkacaksın.Hepsi bu.Ama bu böyle olmaz.Åžahıs yemeÄŸe çıkmadan önce kendi kendine aynen ÅŸunları düşünür. - Bugün yemeÄŸe çıkacağım.En şık elbisemi giymeliyim ki beni beÄŸensin. - Heh buldum! Siyah elbisemi giyeyim. - Aaaaa! Olmaz! - Onu geçen buluÅŸmaya gittiÄŸimde giydim.Aynısını giyip gitmek olmaz. - DiÄŸer elbiselerimin de hiçbiri şık deÄŸil. - Ya hadi elbiseyi bir yerden buldum diyelim yemek meselesini nasıl yapacağım! - Evde annemin hazırladığı yemekleri elle veya çatalla yiyiveriyordum.Fakat gideceÄŸimiz yerde bıçak falan verecekler.Kullanmayı da hiç bilmem.YediÄŸim yemekten de bir ÅŸey anlamam.YemeÄŸi geç, sevgilim hakkımda neler düşünür orası vahim.”Daha çatal bıçak kullanmayı bile bilmiyor.yemeÄŸi rezil etti” falan derse ben ne yaparım.Ben ÅŸimdi bir de heyecanlanırsam olacakları düşünmek bile istemiyorum. - Allah’ım ne yapacağım ben !!! İşte bahsettiÄŸim ÅŸey bu.AÅŸk yemeÄŸe çıkıldığında ne giyeceÄŸim, ne yapacağım demekten ziyade gerçek kiÅŸiliÄŸini ortaya koymaktan çekinmemektir. Yani aÅŸk dizilerde olduÄŸu gibi tozpembe deÄŸildir. AÅŸkın ilerleyip evliliÄŸe kadar gittiÄŸini varsayalım. Sizin hastalığınızdan tiksinen bir eÅŸini olduÄŸunu düşünsenize.Bu size 2 ÅŸey getirir.Birincisi piÅŸmanlık ikincisi mutsuzluk.Åžimdi gelin de hayattan keyif alın bakalım. Bonus : İlk Görüşte AÅŸk Söz konusu mu ? Gerçek aÅŸk ilk görüşte olmaz.İlk görüşten kastım; ilk görüşte Jennifer Lopez’i gören 10 erkekten 9 u aşık olur.Yada Brad Pitt’i gören 10 kızdan 9 u.Anca bir elektriklenme olabilir.Buna da ilk görüşte aÅŸk adını takmak yanlış olur.Halbuki aÅŸk alışkanlıktır.Vazgeçememektir.AlışkanlıktÄ ±r. Gerçek aÅŸkın ne olduÄŸunu bu metni okuduktan sonra çıkaracağınızdan emini |
'' ask alıskanlıktır ''
genellikle su kelime kullanılmazmı ? ben ona asık değilim sadece alıskanlık........... paylasım için tesekkürler puslu... |
paylaşım için sağol
|
bence vazgeçilemeyen şeyler alışkanlık yapar aşkta alışkanlık olmaz ya çünkü kimse vazgeçilmez deildir
|