![]() |
Damat Bohçası Nasıl Yapılır
Damat Bohçası Tarifi
Damat Bohçası Yapılışı Damat Bohçası yapımı için gerekli olan malzemeler: 1 adet tavuk göğüs bir büyük kase yoğurt 5 adet hazır yufka 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2diş sarımsak nane,kırmızı biber,tuz Damat Bohçasının yapılışı şu şekildedir: tavuklar tuzlu suda haşlanır. yufkalar bir tepside fırına verilir üzeri hafif kızarana kadar içine hiç bir şey konmadan fırınlanır haşlanmış tavuklar didilir bir kenara konulur haşladığınız su fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür çok fazla su koymazsanız daha lezzetli olacaktır. bir süre daha fırında suyunu çeken yufkaların üstüne didilmiş tavuklar yayılır ve üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp en üstünede naneli yağ gezdirilerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.