![]() |
Android İşletim Sistemini Bilgisayara Kurma
Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma
Bilgisayarınıza android işletim sistemini kurmak için aşağıdaki adımları izleyin: - Bilgisayarınıza Androidin x86 sürümünü indirin. -Yüklemek istediğiniz sürümün ISO dosyasını indirdikten sonra UNetbootin programını açıyoruz, Programı açtığımzda karşımıza çıkan pencereden, (...) yazan butona tıklıyoruz ve indirdiğimiz iso dosyasının yerini gösteriyoruz. -Diskimage seçeneğini işaretliyoruz ve flaş diskin takılı olduğu alanı seçiyoruz. Ayarları yaptıktan sonra tamam diyoruz. -Karşımıza kurulum ekranı geliyor ve flaş diskimize kurulum gerçekleşiyor. - Flash disk'ten direk kuruluma geçmek istiyorsanız, yeniden başlat diyebilirsiniz. - Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra, Hard Disk, CD ROM veya USB; nerden boot edileceğini ayarlamamız gerekiyor. Bu ayarı ise BIOS’a girip, Boot sekmesinden ayarlıyoruz. Boot aygıtlarından Removable Devices ya da takılı olan USB cihaz gözüküyorsa o seçilir ve ayarlar kaydedilir. Sistem bundan sonra çıkarılabilir disk takılı olduğunda, buradan başlatılır. Böylece, Flash diskteki Android işletim sistemi başlatılacaktır. -Bu adımları tamamladıysanız bilgisayarı yeniden başaltıyoruz ve önümüze mavi bir ekran gelecek. -En üstteki “Live CD- Run Android -x86 without installation” seçeneğini seçtiğiniz zaman kurulum yapılmadan direk flaş diskinizden çalıştırırsınız. En alttaki “Installation-Install Android-x86 to harddisk”seçeneği seçerseniz, Hard Diskinize Android işletim sistemini kurarsınız. Böylece Android İşlrtim sistemi kurulmuş oluyor. |