ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Ekşimik Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=654883)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 07:40 PM

Ekşimik Turşusu Tarifi
 
Ekşimik Turşusu nasıl yapılır

Malzemeler

1.5 kilo eksimik

2.5 kilo sari carliston biber

yarim paket margarin (yaklasik)

Ekşimik Turşusu Yapılışı

Biberleri yikayin uclarini biraz kesin. Eksimigi tuzlayin. Kavanoza bir sira eksimik bir sira biber seklinde doldurun ve uzerine iyice bastirin. Agzi kapali olarak 2 gun kalsin. Asagi inmisse biber ve eksimik sirasiyla ekleyin. Yarim paket yumusamis margarini tuzlayip biberlerin uzerine yayin. Kavanozun agzina tulbent koyup kapagi sikica kapatin. Iki gunde bir acip tulbenti yikayip tekrar ayni sekilde kapatin. Tulbent kuflenmesini onlemek icin koyuluyor. Biberler tursu tadina gelene kadar islemi tekrarlayin. Ustune koydugunuz margarini alin ve servis yapin. afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.