![]() |
Kuş Dili Tatlısı Tarifi
Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır
Kuş Dili Tatlısı yapılışı Kuş Dili Tatlısı Malzemeler : 25 gram maya un yarım su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı karbonat esmer toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su Kuş Dili Tatlısı Tarifi Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonra hamur karacağımız kaba dökün. Üzerine mayayı ekleyin mayayı eritin. Ardından yagı ve karbonatı ilave edin. Daha sonra, un dökün ve hamuru karın. Hamuru kardıktan sonra üzerini havlu ile örtün ve dinlendirmeye alın. Kullanıma hazır olan hamuru yumruk büyüklüğünde yumak haline getirin. 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde açın. Fakat kalınlığı 2 cm. olmalı. Yufkaları paralelkenar şeklinde kesin. Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik açıp hamurun diğer ucunu o delikten çıkarın. Hamur, kuşdili şeklini alacaktır. Fakat kuşdili paralelkenarı bıçakla değil, dalgalı kurabiye bıçağı ile kesin. Bu şekilde, kenarları dalgalı bir görünüm kazansın. Daha sonra, tavaya sıvı yağı dökün. Yağı kızdırın. Ardından kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın. Kızarmış hamurları tavadan alır almaz ayrı bir kabta üzerlerine esmer şeker serpin. İşte kuşdili tatlımız hazır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.