ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Yiyeceklerdeki Tazeliği Koruma Yolları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=651015)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 04:54 PM

Yiyeceklerdeki Tazeliği Koruma Yolları
 
Yiyeceklerdeki Tazeliği Koruma Yolları

Tazeliği Koruma Yolları

Bir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın Alüminyum folyoya sararak ısıtın Yeni pişmiş gibi taptaze olacaktır (Eğer ısıtmak için fırın kullanacaksanız, folyo yerine fırın torbasına da koyabilirsiniz) Fakat üzerine az miktarda su serpin

Donmuş veya kristallenmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz

Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletinBu şekilde ısısını ve lezzetini koruyacaktır Üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için üzerine bir parça margarin bırakın ve yağlı kağıt ile örtün

Kahvenizi ağzı iyi kapanan bir kutuya koyduktan sonra buzlukta bekletin Uzun süre bayatlamadan kalacaktır

Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir

Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın

Şeker kavanozunun altına kurutma kağıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz

Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın Bu şekilde rutubet almalarını önlemiş olursunuz

Tuzu naylon poşetinden çıkartıp, koyu renkli cam kavanozda serin bir ortamda saklayın

Tuz alırken iyotlu olmasına dikkat edin İyot, ısı ve ışıktan hemen etkilendiği için, tuzu

yemek piştikten sonra ilave edin

Teneke içinde olan konserveleri açtıktan sonra mutlaka başka kap içine alınız Çünkü bir

kere açılan tenekenin özellikle ağız kısmı bakteri üremesi için elverişli bir ortamdır



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.