ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Mutfakta Pratiklik İçin Püf Noktalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=650611)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 06:01 PM

Mutfakta Pratiklik İçin Püf Noktalar
 
Mutfakta Pratiklik İçin Püf Noktalar

Kavanozları Açarken

Cam kavanozların kapaklarını açmakta zorlandığınızda, kavanozun altına sert bir şekilde vurmayı deneyin Daha kolay açıldığını göreceksiniz

Bayatlamış Ekmek

Bayatlamış ekmeğiniz var ve sizin o an değerlendirecek yeriniz veya fikriniz yoksa ekmeği mutfak robotunda çekip galeta unu haline getirin Dondurucuya koyun ve istediğiniz zaman kullanın

Taze Ekmek Keserken

Taze ekmek keserken parçalanır Eğer ekmeği daha düzgün ve kolay kesmek isterseniz, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin ve zaman kaybetmeden kurulayıp ekmeği dilimleyin Bu işlemi ne kadar sıklıkla yaparsanız başarı şansınız o kadar artar

Açılmayan Kavanoz Kapakları

Açmayı başaramadığınız kavanoz kapaklarını, kavanozun kapak kısmını sıcak suya batırıp biraz bekleyerek, bir bez yardımıyla kolayca açın

Kararan Meyveler

Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmasından şikayetçiyseniz, kararmalarını önlemek için limonla ovmayı deneyin

Pörsümüş Domatesler

Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür ve güzel görünümünü kaybeder Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kabın içine koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz, eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır

Patates Soyarken

Patatesleri daha kolay soymak istiyorsanız, soymadan önce 10 dakika sıcak suda bekletin

Başka bir yöntem olarak da bulaşık teli kullanabilirsiniz Patatesleri soyarken üzerini bulaşık teli yardımıyla ovuşturunKolayca soyulduğunu göreceksiniz

Jöleyi Kalıbından Çıkarmak

Hazırladığınız jöleyi tek parça halinde kalıptan çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp, içine bitkisel yağ sürün



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.