ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Mutfakta Gerekli Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=650330)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 06:48 PM

Mutfakta Gerekli Pratik Bilgiler
 
Mutfakta gerekli pratik bilgiler

Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yokTemiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın Şişeleri daldırınYeterince soğuyacaktır

Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun

Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarkenşaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz

Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşayapıştıklarını görürsünüz

Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suyabatırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz

Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz

Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer

Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız Gözleri pırıl pırıl parlak,solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır

Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.