![]() |
Peygamber Efendimiz'den Huzurlu Yaşam İçin Altın Tavsiyeler..
Peygamber Efendimiz`den huzurlu yaşam için altın tavsiyeler...
Dertler sıkıntılar artmış, insanlar derdine çare arıyor ama kalpler kararmış, inançlar zayıflamış, umutsuzluk o kadar artmış ki, çare elimizin altında olduğu halde insanlar niye hala çareyi uzaklarda arıyor? Aslında o kadar şanslıyız ki, yeterki inanç olsun... iyibilgi zoom Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz`in (s.a.v.) yanına gelerek, `Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var.` der. Bunun üzerine Peygamberimiz(s.a.v.) o kimseye, `Ne istiyorsan sor.` buyururlar. Ardından o kişi ile Peygamber Efendimiz(s.a.v.) arasında bizim de pek çok dersler çıkarabileceğimiz şu diyalog yaşanır: İnsanların en zengini olmak istiyorum. Ne yapmalıyım? `Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun.` İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum. `İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Sen de insanlara faydalı ol.` İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum. `Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun.` İnsanlar içinde Allah`a en yakın, O`nun en has kullarından olmak istiyorum. `Allah`ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah`ın en has kulu olursun.` Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum. `Allah`a, O`nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O`nu görmesen de O seni görüyor.` İmanımı kemale erdirmek istiyorum. `Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer.` Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum. `Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun. Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; Allah da sana merhamet etsin.` Günahlarımın azalmasını istiyorum. `İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah`a yalvarırsan günahların azalır.` İnsanların en kerimi olmak istiyorum. `Allah`a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun.` Rızkımın bol olmasını istiyorum. `Temizliğe devam edersen rızkın bol olur.` Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum. `O zaman Allah ve Resulü`nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme.` Allah`ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum. `Kimseye kızmazsan Allah`ın gazabından ve kızmasından kurtulursun.` Duamın kabul edilmesini istiyorum. `Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur.` Allah`ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum. `Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın.` Allah`ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum. `Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter.` Benim günahlarımı ne siler? `Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah`a kulluğun) ve hastalıklar.` Allah yanında hangi özellikler daha faziletlidir? `Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza.` Allah yanında en büyük günah hangisidir? `Kötü ahlak ve Allah`ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik.` Rahman Allah`ın rahmetini ne coşturur? `Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek)` Cehennem ateşini ne söndürür? `Oruç.` |