ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Paçanga Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=64634)

Berna 02-18-2009 10:37 AM

Paçanga Böreği
 
http://www.portakalagaci.com/photos/...ed/pacanga.jpg
Malzemeler:
  • 5 yufka
  • 3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üstüne sürülür)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 paket erimiş tereyağ (125 gr)
İçine:
  • -50-200gr. kadar pastırma (her böreğin içine yarım dilim kadar konulur)
  • 3-4 tane küp kesilmiş domates(her böregin içine 2 küp yeterli geliyor)
  • yaklasik 1,5 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanması:
  1. Yag, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın. Bir yufkayı masaya serin. 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın. Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın. Ucuna biraz kasar rendesi, yarım dilim pastırma ve domates yerleştirin. Muska böreği gibi sarın.
  2. Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın. (Kaşarlar eriyip börekten çıkarsa temizlemek daha kolay olacaktır.)
  3. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şengül Şirin 12-31-2009 08:33 PM

Cevap : Paçanga Böreği
 
1 Eklenti(ler)
Paçanga Böreği

Malzemesi
2 Adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kasar
1 Adet domates
1 Adet Çeliston biber
1 Tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262280781
Hazırlanışı :
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.