ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Peygamber Efendimizin Dedesinin Hayatı Hakkında Bilgi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=646143)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 06:47 PM

Peygamber Efendimizin Dedesinin Hayatı Hakkında Bilgi
 
Hazreti Muhammedin Dedesinin Yaşamı


Peygamber Efendimizin dedesi Kureyş kabilesinden Abdülmuttalib'dir. Son derece saygın bir zat olan Abdülmuttalib uzun boyu, büyükçe başı ve heybetli görünüşüne, parlak yüzü, tatlı sözü, utangaçlığı, nezaket ve üstün ahlâkı ile tanınırdı.

Sabırlı, akıllı, anlayışlı, mert ve cömert idi. Yoksul insanların karınlarını doyurmaktan büyük zevk alırdı. Hattâ, bu cömertliğini, bu yardımseverliğini hayvanlardan bile esirgemezdi.

Peygamberimizi (sav) Himayesinde bulunduran, Yaşı epeyce ilerlemiş bulunan Abdûlmuttâlib, bir gün anîden rahatsızlandı. Rahatsızlığı gittikçe şiddetini artırıyordu.Sonunda Cenab-ı Hak onu yanına aldı.

Mekke Çarşısı, Abdûlmuttâlib'in vefatı dolayısıyla günlerce kapalı tutuldu. Kureyşliler, sevdikleri ve hürmet ettikleri bu zâtın ölümü dolayısıyla günlerce yâs tuttular, cenazesini el üstünde dolaştırdılar. Sonra Hacun Kabristanına, dedesi Kusay'ın yanına gömdüler.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.