ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Münafık Alametleri Nelerdir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=645512)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 04:37 PM

Münafık Alametleri Nelerdir
 
Münafık alametleri

Münafık alametleri nelerdir

Hadislerle Münafık alametleri




Münafık alametleri

1- “Münafığın alameti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, söz verdiği zaman yerine getirmez ve ona güvenildiği zaman hıyanet eder"

2-“Kimde dört vasıf bulunursa halis münafık olur.O dört şeyden biri kendisinde bulunan kişi ise onu terk edinceye kadar münafıklıktan bir haslet bulunur.Bunlar: Kendisine bir emanet bırakıldığı zaman ihanet eder; konuştuğunda yalan konuşur, anlaştığı zaman sözünde durmayıp bozar.Bir kimseyle çekiştiği zaman aşırı giderek karşısındakinden fazla kötülük yapar.”

3- “Münafıkların kendilerini ele veren alametleri vardır: Selamları lanettir, yemekleri gasp ve yağmadır, Ganimetleri hile ile kazançtır, Mescitlere aralıklı yaklaşırlar.Camide kılınan namazın sonuna ancak yetişebilirler, Kibirlidirler.Ne sevilirler ne de severler.Gece odun gibi sessiz, gündüz gürültücüdürler"

4- “Bizimle münafıkların arasını ayıran alamet, bizim yatsı ve sabah cami cemaatinde bulunmamızdır.Onlar (münafıklar) buna güç yetiremezler.”

5- “Münafıklara ağır gelen namazlar, yatsı ve sabah namazlarıdır"

6- “Münafık, iki sürü arasında kâh birine kâh öbürüne yanaşan şaşkın koyun gibidir.”

7- “Münafık, gözlerine hâkim olup istediği şekilde ağlayabiliyor.”

8- “Kim ki kalbindeki Allah korkusundan daha fazlasını insanlara göstermeye çalışırsa o münafıktır."











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.