ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Perşembe Gecesi Namazı? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=645178)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 05:33 PM

Perşembe Gecesi Namazı?
 
Perşembe Gecesi Kılınan Namaz

Perşembe Gecesi Namazı

Ebü Salih'den.Ebû Hureyre -radıyallahu anh- Rasûlullâh -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'den şu hadis-i şerîfi rivayet etmiştir

Bir kimse, Perşembe gecesi (Cum'a gecesi), akşam ile yatsı namazı arasında iki rek'at namaz kılar, her rek'atta bir defa Fatiha sûresini, beş defa Ayete'l-Kürsi'yi, beş defa İhlâs sûresini, beş defa Felak suresini, beş defa da Nâs sûrelerini okur,

Namazı bitirdikten sonra da on beş defa Estağfirullah el-Azim diyerek; istiğfarda bulunur, namazının sevabını ana-baba-sının ruhuna bağışlarsa, onların hakkını ödemiş olur. Hayatta iken onlara asî olmuş olsa bile.. Allah Sübhanehû ve Teala o kimseye sıddiklere ve şehîdlere ihsan eylediği sevabı ihsan eder.

Ayrıca, Perşembe'yi Cumaya bağlayan gece iki rek'at namaz kılıp, Fatiha'dan sonra on bir defa Zilzal sûresini okuyan kimseyi Allah Teala kabir azabından ve kıyamet korkularından emin kılar.

Perşembe Gecesi Kılınan Hacet Namazı

Hacet namazının perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde veya kandil gecelerinde kılınması asıldır. Ama bütün gecelerde kılınabilir. Önce boy abdesti alınır. Sonra hacet namazına niyet edilir.

Namazda aşağıdaki ayetler okunur:

1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî

2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

2. Rekâtın sonunda : Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik

3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

Namaz tamamlandıktan sonra Allah’tan hacet neyse o istenir. Allah’tan mürşid istemek için bu namaz kılındıysa mürşid istenir.

Bu namazdan sonra hiç konuşmadan yatmak gerekir. Yatarken kıbleyi sağa alacak şekilde yatak kurulur. Vücudun ön cephesi kıbleye çevrilerek yanüstü yatılır, 3 Âyetel Kürsî okunur ve Allah’tan mürşid istenir. Eğer kişinin haceti mürşid değil de başka bir hedefe ulaşmaksa (zahirî veya batınî bir hedef olabilir) o hedefe ulaşmak istenir. Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra başlar. Yanüstü yatıldığı için sağ kulak yastığa gelecektir. Baş biraz sağa, sola oynatılarak kulakta kalbin atışlarının, basınç sebebiyle rahatça duyulacağı pozisyona gelinir. Ve kalbin her çift atışında Allah, Allah diyerek kişi Allah’ı zikr-i hafî ile (yani sessiz olarak) içinden zikredecektir.

Eğer ilk namazdan sonra yatıldığında birşey görülmez ise tekrar tekrar, her perşembeyi cumaya bağlayan gece namaza devam edilmelidir. Her gece de kılınabilir.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.