ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Keşkek Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643182)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 01:38 AM

Keşkek Nasıl Yapılır
 
Keşkek nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER

1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz

1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur ..

200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir..

tuz.. karabiber..


YAPILIŞI

Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım

Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından

düdüklünün dibine önce etimizi koyarız .. akebinde geceden güzelce yıkayıp suya yatırdığımız keşkeklimizi süzmeden

o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım… eyer etimiz yağsızsa az miktarda yağ koyalım …

fazla koymuyalım çünkü üstünede yağ yakılacak…

ve tenceremizin kapanı kapatalım…

önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim…

tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim

ne kadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin ..

öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde

sonra.servis yapacağımız zaman üzerine kırmızı biberle tereyağ kızıdırp servis yaparız..











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.