ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemek Yapmanın İncelikleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643150)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 01:44 AM

Yemek Yapmanın İncelikleri
 
Yemek Yapmanın İncelikleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yemek yaparken işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler

Yemek Yapmanın Püf Noktaları


Yemek yapmak sanattır yemek yaparken sevginizide katarsanız o yemeğin tadına doyum olmaz




Yemek yapmaya yeni başlamış olanlar için özel olarak hazırlanmış pratik bilgiler;


Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi deneyin Hamurunuzun daha kolay açıldığını göreceksiniz


Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır


Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur



C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin



Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz



Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kağıdında ağzı kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklayabilirsiniz En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler Mantarları hiç bir zaman plastik torbada muhafaza etmeyin



Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın



Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın



Kavanozdaki hardal kurumaya başladıysa içerisine birkaç damla limon suyu yada sirke ile toz şeker ilave edin iyice karıştırın



Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin Kokteyllerin içerisine bunları kullanın Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir



Uzun süre saklanan kuru soğanlar filizlenmeye başlar ve tazeliğini yitirerek çürür Kuru soğanları kese kâğıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz



Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesinDağılmayacaklardır



Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyunTencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun Buharda ısıtılan tavuk lezzetinde hiçbir şey kaybetmeyecektir


Alıntı











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.