ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Resimli Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643148)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 01:44 AM

Resimli Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi
 
Brüksel lahanalı Pilav Tarifi Resimli
Resimli Brüksel lahanalı Pilav tarifi
Brüksel lahanalı Pilav nasıl yapılır
Brüksel lahanalı Pilav yapılışı


Brüksel lahanalı Pilav için gerekli malzemeler:


2 su bardağı pirinç

3 su bardağı tavuk suyu

300 gr. Brüksel lahanası

4 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, tane karabiber





Yapılışı:


Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.


Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin. Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.