![]() |
Resimli Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi
Brüksel lahanalı Pilav Tarifi Resimli
Resimli Brüksel lahanalı Pilav tarifi Brüksel lahanalı Pilav nasıl yapılır Brüksel lahanalı Pilav yapılışı Brüksel lahanalı Pilav için gerekli malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 300 gr. Brüksel lahanası 4 çorba kaşığı tereyağı Tuz, tane karabiber Yapılışı: Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin. Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.