ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Konserve Yapıcam Bi Bakarmısınız (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643132)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 01:47 AM

Konserve Yapıcam Bi Bakarmısınız
 
Konserve yapıcam bi bakarmısınız


Konserve yapıcam bi bakar mısınız?ACİL-kışlık domates



kızlar domates aldım kasayla, bi kısmını küp küp dograyıp buzluga poşetlerle bi kısmını da rendeleyip konserve yapmaya niyetliyimdaha dogru fikirleriniz varsa alayım

bi siteden konserve tarifi buldum aklıma yattı ekliyorum

bu iyi mi sizce?bir de konserve aşamasını anlamadım tek tek anlatır mısın yani atlamadan saıfırdan yapıcam çünkübiraz acil olursa sevinirim dün almış domatesleri bugün bitireyim inşallah






Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler ise; domates , biraz zeytinyağ ,rende , bulabileceğimiz en büyük boy çelik tencere , temiz kavanoz ve hiç kullanılmamış kavanoz kapakları



Domatesleri öncelikle yıkayıp sonra ortalarından ikiye bölüyorum ve tencere içine rendelemeye başlıyorumTüm domatesler bitince tencereyi orta haharetli ateşe oturtuyorum ve ağır ağır kaynamaya bırakıyorumAra sıra üzerindeki köpükleri alıp , domatesin kendi suyu tencere hizzasından yaklaşık 2 parmak eksilene kadar pişirmeye devam ediyorumDaha sonra hiç vakit kaybetmeden bir kepçe yardımı ile kavanozlara doldurup (yine kavanozların ağzından iki parmak kadar eksik bir şekilde) her bir kavanozun üstüne 1/2 kahve fincanı kadar zeytinyağ döküp, kapaklarını sıkıca kapatıyorum ve kavanozları ters çevirip bir gece kadar mutfağın bir köşesinde bekletiyorumErtesi gün ise tüm kavanozları buzdolabına kaldırıyorumGeçen yıl başta annem olmak üzere bir çok kişinin telkini ile kavanozları buzdolabına kaldırmadan evin en loş ve serin köşesinde sakladımHatta kış soğukları iyice bastırdığında evin hiç kullanmadığımız ve hiç güneş almayan balkonuna sıraladıkAma zamanla açıp tüketmeye başlayınca baktım ki ne rengi,ne kokusu,ne tadı hiç daha öncekiler gibi değildiBu yüzden bir daha dışarıda tutmamaya karar verdimNeticede gerçekten çok emek sarfedilerek yapılan bir iş bu Duyuyorum,tattım da bazı tanıdıklarım rendelemek yerine robottan geçiriyor ama inanın çok farkediyorBu sebeple ne olursa olsun 1 gününüzü ayırın ve rendeleyin derim(hazenin mutfagından alıntıdır











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.