![]() |
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Bütün Tavuk Tarifi
Fırında Bütün Tavuk nasıl yapılır Malzemeler 1 adet bütün piliç 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı yoğurt Yarım bardak suYeterince tuz Bir fiske un 1 adet yanmaz poşet Fırında Bütün Tavuk Yapılışı Bütün tavuğun içini temizleyin, isteğe göre derisini çıkarın ve yıkayın. Tavuğun içini ve dışını biraz tuzlaym, bir kenara koyun. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın ve biraz su ekleyin. Buna yağ, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. İyice karıştırın. Karışımı tavuğun her tarafına, içine iyice sürün. Yanmaz poşetin içini unlayın fazlalığı akıtın. Tavuğu poşetin içine yerleştirin ve ağzını bağlayın. Poşetin üst tarafında iğneyle delikler açın. Tavuğu tepsiye yerleştirip 200 derecede ayarlanmış firma koyun. Tavuk nar gibi kızarınca fırından alın. Poşeti yırtarak tavuğu çıkarın ve servis tabağına yerleştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.