![]() |
Çardak Kebabı Nasıl Yapılır
Çardak Kebabı Tarifi
Çardak kebabı nasıl yapılır Oktay Ustanın Çardak Kebabı Tarifi Malzemeler 300 gr.kuzu eti 1 soğan 2 havuç 2 biber Taze sarımsak 1 kase mantar 1 çorba k.salça Sıvıyağ Tuz, karabiber Domates Kaşar peyniri Krebi için: 1.5 su b.süt 1 çay b.sıvıyağ 2 yumurta 2 su b.un Tuz Çardak Kebabı Yapılışı Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile pişmeye bırakın. Krebi için süt, sıvıyağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep tavasında kreplerinizi pişirin. Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.