ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çardak Kebabı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643095)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 01:53 AM

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır
 
Çardak Kebabı Tarifi

Çardak kebabı nasıl yapılır


Oktay Ustanın Çardak Kebabı Tarifi


Malzemeler

300 gr.kuzu eti

1 soğan

2 havuç

2 biber

Taze sarımsak

1 kase mantar

1 çorba k.salça

Sıvıyağ

Tuz, karabiber

Domates

Kaşar peyniri


Krebi için:


1.5 su b.süt

1 çay b.sıvıyağ

2 yumurta

2 su b.un

Tuz


Çardak Kebabı Yapılışı

Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine

doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak

ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile

pişmeye bırakın.


Krebi için süt, sıvıyağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep

tavasında kreplerinizi pişirin.


Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını

kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine

bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.


Afiyet olsun











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.