![]() |
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır
Ali nazik malzemeleri (6 kişilik)
4 adet bostan patlıcanı 3 çorba kaşığı margarin 2′şer kahve fincanı un ve süt 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 2 adet soğan 250 gram yağsız kıyma Tuz 4′er adet domates ve sivri biber Ali Nazik Yapılışı Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine 2 kahve fincanı un ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin. 1-2 dakika sonra, ezilmiş patlıcanı, rendelenmiş kaşar peynirini tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı margarin koyun. Küçük doğranmış soğanı yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Ardından küçük doğranmış domates, sivri biber ve tuzu ekleyin. Hepsini birlikte pişirmeye devam edin. 5-6 dakika sonra ocaktan alın. Patlıcanın üzerine kıymalı harcı koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.