ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643036)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:03 AM

Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır
 
Tavuklu Mantı Tarifi

Tavuklu Mantı nasıl yapılır


Malzemeler


Hamuru İçin


Yarım kilo un

Yarım su bardağı su

Yeteri kadar tuz


İçi için :


1 adet tavuk göğsü

150 gr kadar mantar

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

1 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar tuz


Üzeri için:


1 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar kırmızı biber

Yoğurt, 4-5 diş sarımsak


Aralara sürmek için :


Yarım kase sıvı yağ


Tavuklu Mantı Yapılışı

Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğuralım. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın Hamuru ince bir şekilde açarak kareler halinde kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmıs biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun

Attached Thumbnails











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.