ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Değişik Kahvaltlık Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643025)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:03 AM

Değişik Kahvaltlık Tarifleri
 
Kahvaltıda Değişik Ne Yapabilirim

Kahvaltıda Değişik Ne yapılabilir.



Kahvaltıda değişik birşeyler yemek isteyenlere ekmekle yapılan kolay bir kaç seçenek;

Domates Salcali Ekmek


Domates salcasini, kekik, sizma zeytinyag ve pul biber ile karisitin, taze ekmegin uzerine surun.

Sizma Zeytinyagli Ekmek


Yayvan bir tabaga sizma zeytinyagini dokun, uzerine kekik, kirmizi biber, karabiber serpin. Taze Turk ekmeginin bir tarafini bandirin, afiyet olsun.....

Beyaz Peynirli Ekmek


Kucuk bir tabak icinde, ufalanmis beyaz peynir, kucuk dogranmis maydanoz, kirmizi biber ve sizma seytinyagini karisitirin. Ekmek dilimin uzerine surun, tepsiye yerlestirin. Firinin izgarasinda, ekmegin kenarlarinin rengi donene kadar birkac dakika pisirin.

Yumurtali Ekmek


Bir dilim ekmegin ortasini yuvarlak bir sekilde cikarin. Kucuk bir tavaya 1 yk sizma zeytinyag koyun, uzerine ekmek dilimini yerlestirin. Ortadaki bosluga yumurtayi kirin. Uzerine kapak kapatin, kisik ateste yumurtanin beyazi pisene kadar pisirin. Fazla pisirmeyin, yumurtanin sarisi rafadan olmali.

Zeytin Ezmeli Ekmek


Taze ekmek diliminin uzerine zeytin ezmesi surun, uzerine kekik ve pul biber serpin.

MEKSİKA USULÜ EKMEK

Malzemeler:

6 adet tost ekmeği(Kişi Sayısı kadar)

1 çorba kaşığı salça (ben biber salçası kullandım )

1 çorba kaşığı zeytinyağ

tuz,kekik,nane


Hazırlanışı:


1 Çorba kaşığı salçamızı az su ile sulandırıyoruz içine 1 çorba kaşığı zeytinyağımızı ve baharatları ilave edip sos hazırlıyoruz .tost ekmeklerimizi arkalı önlü hazırladığımız sosa bulayıp tost makinamızda kızartıyoruz.afiyet olsun


Kahvaltılık Kumpir

Malzemeler:


9-10 adet patates

tuz

200gr krem peynir

arzuya göre 25-50gr tereyağı

1,5 çay bardağı haşlanmış mısır

1,5 çay bardağı konserve bezelye

1,5 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu

1,5 çay bardağı doğranmış zeytin

Hazırlanması:


Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ezme aletiyle ezip tuzunu ekleyin.

Patatesler sıcakken krem peynir ve tereyağı ile karıştırın. Kalan malzeme ile karıştırıp kabınıza yayın. Üzerine dilediğiniz baharatları serpin.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.