ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642985)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:10 AM

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Nasıl Yapılır
 
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi, Biberiyeli Kuzu Budu Sarması nasıl yapılır


Malzemeler


1 adet kuzu budu

1 tatlı kasığı biberiye

1 adet soğan

1 kahve fincanı mısırözü yağı

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi

3 adet haşlanmış havuç

Tuz, karabiber


Bağlamak için:

Pamuk ipliği


Sosu için:

1 kahve fincanı mısırözü yağı

3 diş sarmısak

1 çorba kasığı salça

1 kahve fincanı sirke

1 çay bardağı su

Yeteri kadar tuz, karabiber


Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Yapılışı

Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.


Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.


Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.