ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tarhana Çorbası Tarifi-Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642980)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:10 AM

Tarhana Çorbası Tarifi-Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi
 
Tarhana çorbası tarifi-Kıymalı tarhana çorbası tarifi

kıymalı tarhana çorbası nasıl yapılır

Tarhana çorbası tarifi

tarhana pişirmek yardım

tarhana çorbası nasıl yapılır

tarhana çorbası yapımı


Kıymalı tarhana çorba tarifi- ohh mis gibi






Sevgili Melek’lerim; kış sofralarının ve iftar sofralarının vaz geçilmez yemek öncesi mide hazırlığı vasfını gören, çorba tariflerimizin arasın da mis gibi kokan bir lezet tarifi vereceğiz şimdi. Kıymalı tarhana çorbası;




Melek’lerim; kıymalı tarhana çorbamızın yapımın da kullanacağımız malzemelerin listesini veriyoruz.


Çok yağlı olmamak şartılya 10 gr kıyma,

Üç yemek kaşığı tereyağı

İki yemek kaşığı salça

Bir avuç dolusu ev yapımı tarhana (Ev yapımı tarhana yoksa, marketlerde ki tarhana da olabilir)

Et suyu varsa 5 bardak et suyu, yoksa normal sade su

Üç çekirdek sarımsak ve bir baş kuru soğan

İsteğe göre tuz, karabiber ve nane.


Şimdi Kıymalı Tarhana çorbamızın yapılışına geldi sıra;


Çorbamızı yapacağımız tencereye biraz sıvı yağ ekliyor ve altını yakıyoruz. Kuru soğanımızı soyup rendeliyoruz.Sonrasın da kızarmış yağın içine atıp kavuruyoruz.Kavrulan soğanların içine kıymayı ilave ediyoruz ve ufak parçalara bölünene kadar karıştırarak kavuruyoruz kıyma ve soğanı.Daha sonra salça ve incecik kıydığımız sarımsakları ekliyoruz. Et suyumuzu ya da normal suyumuzu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Tarhanamızı suya ıslıyıp eziyoruz ve kaynayan çorbamızın içine döküyoruz.Dikkat ememiz gereken en önemli huhus ise tarhanaların topak topak olmaması için yavaş yavaş durmadan karıştımamız lazım. Çorbamız koyulaşana kadar karıştırıyoruz ve koyulaşınca altını söndürüp, çorba tabaklarına nane ile servis yapıyoruz.




Soğuk kış günlerin de mis gibi tarhana hem besyeliyici hem de doyurucu


KIş sofraların da olması gereken bir tat ve yaklaşan iftar sofraların da,oryç açarken hem mideyi yemeğe karşı hazırlar hem de leziz bir tat olur.












Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.