ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biber Turşusu (Sirkeli) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642970)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:12 AM

Biber Turşusu (Sirkeli) Tarifi
 
Sirkeli Biber Turşusu Tarifi Resimli

Biber Turşusu (Sirkeli) Tarifi Resimli




Sirkeli biber kırmızı turşusu çeşit çeşit tarifi




Biber Turşusu (Sirkeli) Malzemeleri:

1/ 2 kg. biber

2 su bardağı su

2 su bardağı sirke

1 çorba kaşığı(silme) tuz

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker





Biber Turşusu (Sirkeli) Yapılışı:

Biberleri yıkayıp, birkaç yerinden bıçakla deliyorum. Bir tencereye su ve sirkeyi koyuyor, içine tuz, şeker, soyulmuş ve hafifçe ezilmiş sarımsağı ilave ediyorum. Su kaynamaya başladığında biberleri tencereye alıyor, birkaç dakika kaynatıyorum. Biberlerin yeşil rengi, sarıya doğru döndüğünde ve hafif yumuşadığında, sirkeli biber turşusu olmuş demektir. Şimdi sıra, içindeki malzemeleri alıp soğutmaya geldi. Bir tarafta tepside malzemeler soğurken, tencerede de turşu suyumuz soğuyor. Sonra biberleri ve suyu cam bir kavanoza koyarak, buzdolabında muhafaza ediyorum.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.