ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Yaprağından Enginar Dolması Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642967)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:13 AM

Asma Yaprağından Enginar Dolması Nasıl Yapılır
 
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

Asma Yaprağından Enginar Dolması nasıl yapılır


Malzemeler

2 soğan, piyazlık doğranmış

1 havuç, halka halka doğranmış

süslemek için; maydanoz

5-6 enginar, temizlenmiş

dolmalık iç

1 limon

kaynamış su

zeytinyağı


Asma Yaprağında Enginar Dolması Yapılışı

Geniş bir kaseye soğuk su ve yarım limon suyu alın. Enginarları bu su ile birlikte ovup aynı suyun içinde bırakın. Dolmalık içi hazırlayıp soğumaya bırakın. Tahtanın üstüne enli bir asma yaprağı serin. Üstüne bir enginarı oturtun. Orta kısmına iriliğine göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden yerleştirin. Asma yaprağını bohça sarar gibi enginarın üstüne kapatıp bir ip ile bağlayın. Bütün enginarlar için aynı işlemi yapğın.Yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu enli ve yayvan bir tencerenin altına yayın. Üstüne enginarları koyun. Tencereye enginarların üstüne geçene dek kaynamış su ilave eder. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ilave edin kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişince iplerini çekip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.