ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642954)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:15 AM

Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi Nasıl Yapılır
 
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi




Malzemeler


•Yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,

•560 gram dana bonfile


Sos malzemesi:


•1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)

•10 adet ezilmiş tane karabiber

•1 kahve fincanı estragon sirkesi

•2 çorba kaşığı su

•4 adet yumurta sarısı

•500 gram tereyağı

•1 adet limon suyu

•1 çorba kaşığı kıyılmış estragon

•Bir miktar tuz


Yapılışı

Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın. Sirke az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın. İçine tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin. Çırpma teliyle karıştırın.


Kabın altına sıcak su koyun. Yumurta iyice kabarıp koyulaşmcaya kadar pişirmeden çırpın. Daha sonra kabı sıcak sudan çıkararak, ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip süzdürün. İçine kıyılmış estragon ilave edin.


Dana bonfileyi 8 parça madalyon şeklinde ızgarada pişirin. Servis tabağına iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun. Sıcak sıcak servis yapın.


Not: Estragon bir çeşit adaçayı. Yapraklarının sirkede bekletilmesiyle ise estragon sirkesi yapılıyor. Türkiye`de ise yabancı ürünler satan bazı şarküteriler dışında bulunması oldukça zor.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.