![]() |
Çeşitli Ve Değişik Elbasan Tava Tarifleri
Elbasan tava nasıl yapılır
Çeşitli ve Değişik Elbasan Tava Tarifleri Sebzeli Elbasan Tava Malzemeler 300 gr dana eti 300 gr bezelye 2 patates 2 domates 1 soğan 2 sivri biber 200 gr margarin 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 100 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş) Tuz, karabiber Elbasan Tava Yapılışı Etleri küçük küçük doğrayıp, beş dakika margarin ile kavurun. Soğanı da doğrayıp, kavurmakta olduğunuz etin içine katın ve 10 dakika daha kavurun. Patesleri haşlayın ve küçük küçük doğrayın. Bezelyeyi, küçük küçük doğranmış domatesler ve biberler ile birlikte ete ilave edin. Yemeği tuz ve karabiber ile tadlandırdıktan sonra, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra yemeği bir tepsiye alın. Yarım paket margarin ile unu kavurun. Sütü ilave edin. Bu karışımı tepsideki etlerin üzerine yayın. Üstüne kaşar peyniri rendesini serpin. Isıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak sıcak servis yapın Değişik Bir Tarif Daha Malzemeler 2 soğan 750 gr kemiksiz kuzu eti (irice doğranmış) 6 tane karabiber 4 su bardağı su 6 su bardağı süzme yoğurt 1 çay bardağı un 1 vumurta Tuz Elbasan Tava Hazırlanışı Soğanı irice doğrayın. Kuzu etini soğan ve karabiberle birlikte bir tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kevgirle alarak atın. Sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat haşlayın. Tuz ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Başka bir kapta yoğurdu un ve biraz tuzla çırpın. İçine 2.5 su bardağı ılık et suyu koyun, ağır ateşte 10 dakika koyultun. Sosun hafif ılınmasını bekleyin. Yumurta sarılarını çırpın. Yoğurtlu karışıma yedirin. Kuzu etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurtalı yoğurtlu sosu gezdirin. Sıcak fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın. Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servis yapın. Attached Images |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.