![]() |
Havuç Turşusu Tarifi
Havuç Turşusu nasıl yapılır
Favori turşularımdan biri de bu arkadşalar çok hoş olur buda Malzemeler 2 kg. havuç 2 adet yeşil domates 3 adet yeşil sivri biber Bir avuç kıyılmış beyaz lahana 5-6 diş ayıklanmış sarımsak 15 adet kadar kereviz yaprağı Sirke Tuz Havuç Turşusu Yapılışı Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin. Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun. Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın. Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.