ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nohutlu Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642921)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:20 AM

Nohutlu Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır
 


Nohutlu Papaz Yahnisi Tarifi

Nohutlu papaz yahnisi nasıl yapılır


MALZEMELER


500 gr kuşbaşı süt danası eti

30 gr tereyağı

4 diş sarımsak

500 gr arpacık soğanı

1 tatlı kaşığı un

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 domates

15 gr domates salçası

dolmalık sarı ve kırmızıbiber

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

10 su bardağı sıcak su


Nohutlu Papaz Yahnisi Yapılışı (6 kişilik)

Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Unu yemeğin içine serpip karıştırın. Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.