ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turşunun Büyüsü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642858)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:31 AM

Turşunun Büyüsü Tarifi
 
Turşunun Büyüsü Tarifi



Turşunun Büyüsü


MALZEMELER

havuç

lahana

sivri biber

domates

salatalık

patlıcan

dolmalık biber

%4 kaya tuzu

üzüm sirkesi

su




YAPILIŞI

Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır. İç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır. Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir. Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.