ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sultan Reşat Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642855)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:31 AM

Sultan Reşat Pilavı Tarifi
 
Sultan Reşat Pilavı nasıl yapılır

Sultan Reşat Pilavı hazırlanışı





Sultan Reşat Pilavı malzemeler:


2 su bardağı pilavlık pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 adet tavuk suyu tableti

Yarım çay bardağı kabuksuz badem

2 çorba kaşığı kuru üzüm

80 gram tereyağı

1/4 limon suyu

1 çorba kaşığı tuz

Köftesi için:

250 gram kıyma

1 dilim bayat ekmek

Tuz, karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

1 adet küçük soğan

3 adet orta boy domates

Kızartmak için: Sıvıyağ


Sultan Reşat Pilavı yapımı:


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayıp, bir kaba alalım. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edelim. Limon suyunu da ekleyelim. Soğuyana dek pirinci suda bekletelim. Ardından pirinci birkaç kez nişastası gidene dek yıkayalım. Suyunu süzelim. Tencereye tereyağı alıp, eritelim. Bademleri ilave edip, 1 dakika kavuralım.


1- Bademler hafifçe pembeleştiğinde pirinçleri tencereye aktaralım. Karıştırmaya devam ederek, pirinçlerin şeffaflaşmasını sağlayalım. Tavuk suyu tabletini, 3 su bardağı sıcak suda eritip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üzerine ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım. Pilavı suyu çekip üzeri göz göz olana dek pişirdim. Tencereyi ateşten aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtelim. Kapağını kapatıp, 15-20 dakika demlendirelim.


2- Köfte için, kıymayı geniş biı kaba alalım. Ekmek içini, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edelim. Malzemeleı özleşene dek yoğuralım. Bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım.


3- Teflon tavaya sıvı yağı alalım. Köfteleri kızartalım. Domateslerin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım. Tavaya aktaralım. Tavayı sallayarak, domateslerin yumuşamasını sağlayalım. 1-2 çorba kaşığı su ilave edip, 5 dakika daha pişirelim. Ateşten alalım. Pilavı servis tabağına alalım. Ortasını çukur şeklinde açalım. Köfteleri pilavın ortasına yerleştirelim. Domates sosu ile birlikte servis yapalım.


Afiyet olsun...











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.