ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Papaz Yahnisi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642853)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:32 AM

Papaz Yahnisi Yapılışı
 
Papaz Yahnisi nasıl yapılır

Papaz Yahnisi Yapılışı


Değişik lezzetler arayanlar için hoş bir yemek tarifi


Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı(tas kebaplık)

125 gr margarin veya tereyaği

60 adet arpacık soğan

2 baş sarımsak

6 su bardağı su

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yeni bahar

2 çay kaşığı kırmızı biber

½ çay bardağı sirke

Tuz



Hazırlanışı


Margarini tencereye koyup erittikten sonra, etleri ilave edelim.


1-2 sefer karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım.


Etler suyunu salıpda çekince, birazcık daha kavurup, önceden ayıkladığımız sarımsakları ve arpacık soğanları tencereye ilave edip, 1-2 dk daha kavuralım.


Yeterince sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirelim.


Etler pişince, yeterince tuz ve diğer baharatlarla birlikte sirkeyide ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, sıcak sıcak servis yapalım.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.