![]() |
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak Nasıl Yapılır
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak Tarifi
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır Malzemeler 1 kg. kabak yarım demet taze soğan 3 domates 1 çay bardağı zeytinyağı yarım demet dereotu yada maydanoz 3 diş sarımsak yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı şeker tuz Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak Yapılışı Kabakları yıkayıp soyun, önce ortadan ikiye bölün sonra da her parçayı boyuna 4 parçaya ayırın (yani her kabağı 8 parçaya böleceksiniz). Taze soğanları ayıklayın ve yıkayın, ince ince kıyın, sarımsakları soyun. Domateslerin kabuklarını soyun ve blendırdan geçirin, limon suyunu, tuz ve şekerini ekleyin. Son olarak ta taze soğanları ve bütün sarımsakları ekleyerek karıştırın. Kabakları geniş bir tencereye alın, kabakları tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu ya da maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğin üzerine ekleyin.İsteğe göre ılık ya da soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.