![]() |
Saç Kavurma Nasıl Pişirilir Yapımı
Saç Kavurma nasıl yapılır
Saç Kavurma nasıl pişirilir yapımı Sac kavurma lezzetine ulaşmak isteyen değerli hanımlar için leziz bir tarif ile karşınızdayız. Kurban Bayramı'nda veya pikniklerde bunu mutlaka denemelisiniz... 4 kişinin yiyebileceği şekilde hazırlanmış malzemeleri sayalım; 1 kg kuşbaşı kuzu eti, 1 bardak su, 1 çay bardağı sıvıyağ (bu yağdan başka bir kaşık sıvıyağa daha ihtiyacımız var), 3 domates, 250 gram biber, tuz ve karabiber. İlk defa yapacak takipçilerimiz, saç kavurma nasıl yapılır? ben yapabilir miyim? diye endişelenmesine gerek yok. Saç kavurma tarifleri oldukça basit tariflerdir. Şimdi yapılışına geçelim. Etleri, 1 bardak su ile haşlayalım. Haşlandığını fark edince, sacın üstüne koyup 1 çay bardağı sıvıyağ ile kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup ince doğrayalım (isterseniz domatesleri rendeleyerek de kullanabilirsiniz) ve etlerin içine atalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım. Küçük bir tavada biberlerimizi 1 kaşık sıvıyağ ile soteleyelim. Etlerin pişmesine 5 dakika kala biberleri de saca alalım. Sac kavurmamızı ateşten alırken tuz ve karabiber atıp servis edelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.