![]() |
Etli Nohut Yemeği
Etli nohut yemeği
Etli nohut yemeği tarifi Etli nohut yemeği nasıl yapılır http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler - İki su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılacak) - 300 gram kuşbaşı et - İki büyük baş soğan - İki kaşık katı yağ - İki tane domates - Bir yemek kaşığı domates ve biber salçası - Tuz Yapılışı 1- Bir gece önceden bol suda yıkayıp, bol suda ıslattığımız nohutun suyunu dökelim ve yeniden yıkadıktan sonra yeniden bol su ile haşlayalım. Haşlama esnasında çıkan köpükleri alalım. 2- Başka bir tencereye yağı koyalım, centilmiş soğanı ve kuşbaşı etleri ilave ederek, tencerenin kapağını kapatmadan, etler suyunu çekene kadar kavuralım. 3- Bu karışıma arzuya göre domates ile salçayı ekleyerek, biraz daha kavuralım. 4- Sonra üzerini kapatacak kadar su ekleyerek, etleri pişmeye bırakalım. Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. 5- Diğer yanda pişirdiğimiz kuru fasülyeyi soğuk su ile yıkayıp, etli karışıma ilave edelim. Yemeğin suyu az ise üzeri kapanana dek su ekleyelim. Tuzunu da kattıktan sonra 15-20 dakika daha pişirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.