![]() |
Kereviz Dolması Nasıl Yapılır
Kereviz Dolması Tarifi
Kereviz dolması nasıl yapılır Malzemeler yarım çay bardağı, çay zeytinyağı 13 tane, arpacık soğan, soyulmuş 9 diş sarımsak, soyulmuş 2 tane, havuç 3 tane, kereviz (orta boy) 2 tane, ortaboy patates 1 tane limonun suyu kaynamış su 1 tatlı kaşığı tuz yarım su bardağı, konserve bezelye 6 dal kereviz yaprağı Kereviz Dolması Yapılışı Bir tavaya, sıvıyağı alalım üzerine, ayıklanmış soğan ve sarımsakları ilave edelim, kısık ateşte kavuralım. Üzerine küp kesilmi havuçu ilave edelim yaklaşık beş dakika daha kavuralım. Biz bu arada kerevizleri soyalım, 2 eşit parçaya bölelim ve ortalarını oyalım. Yıkayıp havuçların üzerine ilave edelim karıştırmaya devam edelim, daha sonra küp doğranmış patatesi ilave edelim, limon suyunu katalım kavurmaya devam edelim. Üzerine kaynamış suyunu verelim ( kerevizlerin üzerine gelecek şekilde) pişmeye bırakalım. Kervizler pişince (diğer malzemelerde pişmiş olucaktır) ocaktan alalım, bir kaba boşaltalım, kerevizlerin içine tüm malzemeyi paylaştıralım üzerini kereviz yaprakları ile süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.