![]() |
Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi
Etli kuru fasulye yemeği tarifi
Etli kuru fasulye yemeği nasıl yapılır Etli kuru fasulye yemeği Etli kuru fasulye http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler - İki su bardağı kuru fasülye (bir gece önceden ıslatılacak) - 300 gram kuşbaşı et - İki büyük baş soğan - İki kaşık katı yağ veya 3-4 kaşık sıvıyağ - İki tane domates - Bir yemek kaşığı salça - Tuz Yapılışı 1- Bir gece önceden bol suda yıkayıp, bol suda ıslattığımız kuru fasülyenin suyunu dökelim ve yeniden yıkadıktan sonra yeniden bol su ile haşlayalım. Haşlama esnasında çıkan köpükleri alalım. 2- Başka bir tencereye yağı koyalım, centilmiş soğanı ve kuşbaşı etleri ilave ederek, tencerenin kapağını kapatmadan, etler suyunu çekene kadar kavuralım. 3- Bu karışıma salçayı ekleyerek, biraz daha kavuralım. Ardından, kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri de ekleyip, kavurmaya devam edelim. 4- Sonra üzerini kapatacak kadar su ekleyerek, etleri pişmeye bırakalım. Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. 5- Diğer yanda pişirdiğimiz kuru fasülyeyi soğuk su ile yıkayıp, etli karışıma ilave edelim. Yemeğin suyu az ise üzeri kapanana dek su ekleyelim. Tuzunu da kattıktan sonra pişmeye bırakalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.