![]() |
Zeytinyağlı Lahana Sarma Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Lahana Sarma nasıl yapılır Sarma diyince, zeytinyağlı dolma ve sarmaların üstüne başkasını kesinlikle tanımam, bu güzel yemeği mutalaka tatmalısınız. Tatmayan da yoktur zaten bu lezzetli sarmayı. Malzemeler 1 orta boy lahana 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı zeytinyağı 2 orta boy kuru soğan ½ demet maydanoz Tuz Karabiber 1 çay kaşığı şeker Kuş üzümü Dolmalık fıstık 1 adet domates 2 su bardağı su Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin. Attached Images |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.