ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Resimli Tavşan Terini Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642758)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:47 AM

Resimli Tavşan Terini Tarifi
 
Tavşan Terini Tarifi Resimli

Resimli Tavşan terini tarifi

Tavşan Terini nasıl yapılır


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Tavşan terini yapmak için gerekli malzemeler:


15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı

1 soğan (ince kıyılmış)

15 g (2 çorba kaşığı) un

2 defne yaprağı

4 diş karanfil

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber

500 g kemiksiz tavşan etinin ince çekilmiş kıyması

175 g yağsız dana kıyma

1 tatlı kaşığı bal

1 çorba kaşığı kızılcık

tere yaprakları (yıkanıp, süzdürülmüş; süsleme için)






Tavşan terini yapılışı:




Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın. 1 kg'lık bir tost ekmeği kalıbının içini alüminyum folyoyla kaplayın.

Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca sağanı ekleyip, ara sıra karıştırarak, 1 dakika pişirin. Un, defne yaprağı, karanfil, biraz tuz ve biraz karabiber katıp, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı ağır ateşte sık sık karıştırarak 2 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, defne yaprakları ve karanfilleri çıkarıp atın. Tavşan ve dana kıymasını ekleyip, karıştırın.

Karışımı alüminyum folyo döşediğiniz ekmek kalıbının içine boşaltıp, üstünü bir spatulayta düzleştirin. Alüminyum folyoyla örtüp, kalıbı yüksek kenarlı bir tepsinin ortasına yerleştirin. Tepsiye, kalıbın yarı boyuna gelecek kadar kaynar su koyup, fırının orta katına sürerek, terin sertleşinceye kadar (1,5 saat) pişirin.

Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgâha çıkararak temiz bir bezle kurulayın. Sonra üstüne bir ağırlık yerleştirip, buzdolabına kaldırarak 4 - 5 saat (tercihen bir gece) soğutun.

Balı küçük bir tencereye koyup, 1 çorba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, kızılcığı ekleyerek, kızılcıklar yumuşayıncaya (ama çatlayıp yırtılmamalıdırlar) kadar (1 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir delikli kepçeyle kâğıt havlu üstüne çıkararak soğumaya bırakın.

Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp, üstündeki ağırlığı kaldırarak, alüminyum folyoyu atın. Kalıbı altüst ederek terini bir servis tabağına çıkarıp, altına yapışmış folyo parçalarını atın. Üstünü kızılcık ve tere yapraklarıyla süsleyip, bir bölümünü dilimleyerek servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.