![]() |
Elbistan Tava Nasıl Yapılır
Elbistan Tava Tarifi
Elbistan Tava nasıl yapılır Malzemeler 1 kg kuşbaşı koyun eti 250 gr kuyruk yağı Yarım kilo patlıcan 1 kg domates İsteğe göre yeşil biber 10-15 diş sarımsak 5 tane orta boy soğan Tuz Karabiber Elbistan Tava Yapılışı Önce etlerimizi fırın tepsisinin tabanına yerleştiriyoruz. Üzerine soğanları doğruyoruz Alacalı doğranmış patlıcanları soğanın üzerine yerleştiriyoruz. Soğanın üzerine domateslerimizi doğruyoruz. Üzerine yeşil biber ve sarımsakları yerleştiriyoruz. Üstüne kuyruk yağını ince ince şerit şeklinde doğrayarak yerleşitiriyoruz. En üste tuz ve karabiberimizi serpiştirip fırına sürüyoruz.... Pişene kadar ara ara çıkarıp karıştırıyoruz.... Pide fırınında harika ve leziz olur. Yanında lavaş ekmek olursa da tadından yenmez.... Afiyet Olsun Yemekte adı geçen tava, fırın tepsisidir... Baklava tepsileri ebatında olmalıdır.. Bu yemek 6-7 kişiliktir, siz kendinize göre malzemeleri azaltıp, çoğaltabilirsiniz.... Elbistan Tava yaz aylarında çok pratik bir piknik yemeğidir.... Bu yemeğin yanında ayran çok güzel gider... Yemek bittikten sonra karpuz yemenin tadıda bir başkadır.... İnternet sitelerinde paylaşılan Elbistan tava tariflerine itibar etmeyiz, asıl hakiki Elbistan tava budur... Bu tarifi Elbistan ve civarında kasaplar yapar, sonra pide fırınlarında pişilir... Özellikle yazın Ekinözü içmelerine insanlar Elbistan Tava yemeğe giderler... Elbistan'da çok tüketilen bir yemektir.. Elbistan'lı biri olarak paylaşıyorum, harbiforum.org kaynak gösterilmelidir başka sitelerde paylaşılırken.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.