ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Evde Ketçap Yapımı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642703)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:57 AM

Evde Ketçap Yapımı Tarifi
 
Evde Ketçap Yapımı




Malzemeler

1 kilo yumurta domates

1 orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

5 adet tane karanfil

5 adet tane karabiber

Yarım çubuk tarçın

2 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı elma sirkesi

1 dolu tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir




Yapılışı

*Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın.


*Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın. Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


*Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın. Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın. Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin.


* Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Kapağını kapatıp, ters çevirin. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin. Soğuyan kavanozları düz çevirin. Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz.


*Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin. (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur. Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir.) Soğumaya bırakın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.