![]() |
Evde Ketçap Yapımı Tarifi
Evde Ketçap Yapımı
Malzemeler 1 kilo yumurta domates 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 5 adet tane karanfil 5 adet tane karabiber Yarım çubuk tarçın 2 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı elma sirkesi 1 dolu tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir Yapılışı *Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın. *Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın. Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. *Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın. Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın. Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin. * Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Kapağını kapatıp, ters çevirin. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin. Soğuyan kavanozları düz çevirin. Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz. *Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin. (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur. Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir.) Soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.