ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Abanuş Kebabı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642682)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:00 AM

Abanuş Kebabı Nasıl Yapılır
 


Abanuş Kebabı Tarifi

Abanuş Kebabı nasıl yapılır


MALZEMELER


Patlıcan 4 adet

kuş başı et 250 gr.

Sivri biber 2-3 adet

Tereyağı 2 çorba kaşığı

Domates 3 adet

Sarımsak 3-4 diş


Abanuş Kebabı Yapılışı


Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde veya ızgarada pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezin. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 250 gr.küçük doğranmış kuş başı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Servis tabağındaki Patlıcanlı karışımın üzerine koyup servis edin.

isteğe göre üstüne yoğurtla veya salçayla sos hazırlayabilirsiniz

Attached Images











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.