ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Afyon Kebabı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642676)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:01 AM

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır
 
Afyon Kebabı Tarifi

Afyon Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler

1 kg kuşbaşı et

3 adet kebaplık pide

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

1 lt su


Afyon Kebabı Yapılışı

1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur.Üzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir.

Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.


NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır.

Attached Images











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.