![]() |
Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır
Şeftali Kebabı Tarifi
Şeftali Kebabı nasıl yapılır Aslında bu yemeğin şeftali ile uzaktan yakından ilgisi yok. Kebap ve köfte karışımı bir meyvanın adını almış ve olmuş şeftali kebabı.Tarihi bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmiş.Müşterileri çok beğenmiş ve adını sormus.Ali Usta kendi icat ettiği bir sey olduğu için ismini de kendi bulmuş.ŞEF ALİ KEBABI demiş. Fakat seneler geçtikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş. Malzemeler Yarım kilo dana kıyma 250 gr. koyun gömlek Yaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuz biraz karabiber Kıbrıs Mutfağı Şeftali Kebabı Yapılışı Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın.Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın.Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun.Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur.Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın..Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin.Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabınız afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.