ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Tandır Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642619)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:11 AM

Et Tandır Nasıl Yapılır
 
Et Tandır Tarifi



Malzemeler


1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir)

¼ limon (2-3 dilim ince limon)

1 defne yaprağı

tuz

karabiber

kekik


Et Tandır Yapılışı

Eti soğuk suda güzelce yıkayın. Tuz, karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın. Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin. Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin. Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin. Etin üzerine, eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun. Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 2,5-3 saat kadar pişirin. Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.