![]() |
Et Tandır Nasıl Yapılır
Et Tandır Tarifi
Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir) ¼ limon (2-3 dilim ince limon) 1 defne yaprağı tuz karabiber kekik Et Tandır Yapılışı Eti soğuk suda güzelce yıkayın. Tuz, karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın. Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin. Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin. Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin. Etin üzerine, eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun. Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 2,5-3 saat kadar pişirin. Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.