![]() |
Etli Nohut Nasıl Yapılır
Etli Nohut Tarifi
Mazemeler 2 su bardağı nohut 250 gram kuşbaşı koyun eti 2 adet soğan 2 adet domates 2 kaşık sade yağ Tuz Biber Etli nohut yapılışı Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır, sabahleyin iyice yıkayıp 15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur. Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur. Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salça eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur, tuzu, suyu eklenerek iyice pişirilir. İstenirse içine bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.