ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642572)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:18 AM

Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır
 
Enginarlı Bonfile Tarifi



Malzemeler


4 çorba kaşığı zeytinyağı

400 gr bonfile

2 orta boy havuç

4 temizlenmiş enginar

200 gr arpacık soğan

3 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı tozşeker

4 defneyaprağı

Yarım demet dereotu

Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tuz



Enginarlı Bonfile Yapılışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in et yemeği tarifleri listesinden iyi bir seçim.


Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Havuçları temizleyip dilimleyin. Dereotunu temizleyip iri doğrayın.


Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp eti ekleyin ve kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif pişirin.


Alüminyum folyodan 30*30 cm ebatlarında bir parça kesin. Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin. Alüminyum folyonun kenarlarını yukarı doğru kaldırın. Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defneyapraklarını enginarların içine paylaştırın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip şeker, tuz, karabiber ve dereotunu serpin. Enginarlarını üzerine ve altına az kaynar su ekleyin. Alüminyum folyonun kenarlarını enginarların üzerine kapatın.


Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.