ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yağlı Biber Turşusu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642565)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:20 AM

Yağlı Biber Turşusu Nasıl Yapılır
 
Yağlı Biber Turşusu Tarifi


Malzemeler

1 lg kavanoz için :

1 kg Yeşil Biber Kırmızı biber,Sarı biber

2 adet kuru acı Biberiye

2 diş Sarımsak

500 ml Beyaz Şarap sirkesi

Sızma Zeytinyağı

Tuz


Yağlı Biber Turşusu Yapılışı

Biberleri yıkayıp, kurulayın. Hepsini teker teker alüminyum folyoya sarıp, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, akan soğuk suyun altında kabuklarını soyun. Birkaç dakika kadar sirke ve aynı oranda suyun içinde kaynatın. Suyunu süzüp, kurulayın. Kuru acı biber ve sarımsakları ezin. Bu karışımı biberlerin üzerine serptikten soma, biberleri kavanoza alın. Kavanoza yerleştirirken boş yer kalmamasına dikkat edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kavanozun ağzmı sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 gün bekletin.


Afiyet Olsun.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.